.....w ten weekend pogoda była fotograficzna , słońce rozproszone chmurami......
.....na początek były sarenki , o szóstej rano.......
1
2
.....pojawiły się w lesie zające , już widzę drugiego w ostatnich dniach.....
3
.....bociany odwiedzały leśne łąki szukając pożywienia dla swoich "małych"......
4
....niedzielę poświęciłem macro .....
....warunki były "ciekawe" z powodu silnego wiatru.... złapanie ostrości graniczyło z cudem.....
....z kolei , kwitnący oset ściągał wszystko co lata , pełza......
5
....ten żuczek chyba pracował w cyrku ....
6
7
.....trafiłem na wylęg żałobnika ..... niestety nie mogłem odchylić trawek ,
motylki były nad wyraz czujne.....
8
.....żeby nie było , że traktuję motylki z góry......
9
....wyżej wspomniane pełzające.....
10
_________________ ....Królik jest mądry - powiedział Puchatek w zamyśleniu. Tak - zgodził się Prosiaczek - Królik ma rozum... - I myślę - ciągnął Puchatek - że on właśnie dlatego nigdy nic nie rozumie......
www.fotoprzyroda.com.pl
Wysłany: Nie 20 Lip, 08 20:28
za sarenki
za bociana świetnie uchwycony najbardziej mi się podoba
za zająca
i za motyla na 7 fajny kadr , podoba się
a to na 10 jakieś dziwactwo ... nie widziałam takiego jeszcze ...
.....oj , tak..... :D .....ładne światło , słońce z dyfuzorem z chmurek ...... nie było żle..... :D
_________________ ....Królik jest mądry - powiedział Puchatek w zamyśleniu. Tak - zgodził się Prosiaczek - Królik ma rozum... - I myślę - ciągnął Puchatek - że on właśnie dlatego nigdy nic nie rozumie......
www.fotoprzyroda.com.pl
Dobra robota Monsik!! Gratulacje. Tylko .... żabki nie ma....
Świetny ujęcie motyla na 7, szkoda, że skrzydełka ucięte.
Sarenka fajniusia i wielkie brawa za zająca, że zdążyłeś go chwycić w kadr!! Masz refleks! :D :D
_________________ >>Zobaczyć krople deszczu, blask słońca na płatkach róży i móc zatrzymać tę chwilę na zawsze... To jest właśnie magia fotografii ...<<
Elmo , był straszny wiatr ......gdyby nie on , fotki byłyby lepiej skadrowane......
www.fotoprzyroda.com.pl
....tutaj też nie udało mi się całego zmieścić .....
11
www.fotoprzyroda.com.pl
Tak, wiem - z wiatrem nie wygrasz, też niedawno walczyłam :D
Czasem jest jednak sprzymierzeńcem. Wczoraj byłam w lesie i trafiłam na przepiękna sarnę w odległości ok. 15-20 metrów. Nie czuła mnie, wiatr wiał w jej kierunku. Cóż z tego, wysiadła mi bateria w aparacie!!! Taka okazja może mi się już nigdy w życiu nie powtórzyć!! Zgrzytałam zębami ze złości, tym bardziej, że trafiłam jeszcze kilka ciekawych okazów grzybków (m.in. prześlicznego gołąbka zielonawego) i ślicznego storczyka.... Ech!
Muszę koniecznie kupić dodatkową baterię do aparatu! :(
_________________ >>Zobaczyć krople deszczu, blask słońca na płatkach róży i móc zatrzymać tę chwilę na zawsze... To jest właśnie magia fotografii ...<<
Cóz ..taką mamy pogodę dzisiaj wiatr też nie sprzyja foceniu :(
W tych warunkach zrobic ostrre zbliżenie motylka to nie lada sztuka
Alkowi to się udało
....to jest tak .....w wizjerze mam motylka który się chwieje na wietrze , jak wejdzie w ostrość , wtedy pstrykam.... ale nie mam już wpływu na kadr....
www.fotoprzyroda.com.pl
....no mogę .... ale potem bym musiał cropować fotkę , a tak to pełny kadr..... :D
www.fotoprzyroda.com.pl
www.fotoprzyroda.com.pl